Finland
Data protection @BASF

Tietojenkäsittely BASF-konsernissa

Tällä verkkosivustolla haluamme selittää sinulle, miten henkilötietoja yleisesti käsitellään BASF-konsernissa.

Tietosuoja on BASF:lle erittäin tärkeää. Tähän sisältyy korkea avoimuuden taso. Täältä löydät tietoa siitä, miten BASF käsittelee asiakkaiden ja liikekumppaneiden yhteyshenkilöiden henkilötietoja.

Alexandra Haug

BASF:n tietosuojavastaava

Data_Protection_051905_shutterstock_1089540224_RGB.jpg

Yleiskatsaus EU:n tietosuojakoordinaattoreista löydät täältä.

Tietojen käsittelystä vastaa BASF, johon olet yhteydessä, ellei toisin mainita (jäljempänä "BASF" tai "rekisterinpitäjä" tai "me"). Rekisterinpitäjä voidaan tunnistaa esimerkiksi seuraavasti:

 

  • Jos olet asiakkaamme, palveluntarjoajamme tai toimittajamme tai sinulla on muu liikesuhde BASF:n kanssa, BASF:n sopimuskumppanisi on rekisterinpitäjä.
  • Verkkosivustoilla tai sosiaalisen median kanavissa rekisterinpitäjänä toimii BASF, joka on mainittu tietosuojaselosteessa, -jäljennöksessä tai käyttöehdoissa.
  • Jos osallistut BASF:n tapahtumaan, tapahtuman järjestävä BASF on rekisterinpitäjä. 
  • Digitaalisten tapahtumien osalta rekisterinpitäjänä toimii BASF, joka kutsuu kyseiseen digitaaliseen tapahtumaan.
  • Jos olet vierailija tehdasalueellamme, rekisterinpitäjänä toimii se BASF, jonka kanssa sinulla on tapaaminen ja jonka tiloihin astut.
  • Jos varaat majoituksen BASF:n hotellista tai olet vieraana BASF:n ravintolassa, BASF on kyseistä laitosta ylläpitävä rekisterinpitäjä.

Koska BASF on kansainvälisesti toimiva konserni, sillä on tietosuojaan liittyviä yhteyshenkilöitä kussakin maassa. Euroopan unionin maiden osalta löydät täältä yleiskatsauksen ja yhteysosoitteet.

Lisäksi voit milloin tahansa esittää tietosuojaa koskevia kysymyksiä ja huolenaiheita keskitetylle tietosuojatoimistolle:

data-protection.eu@basf.com

BASF-konsernissa BASF SE suorittaa holdingyhtiönä keskeisiä toimintoja, jotka edellyttävät henkilötietojen käsittelyä ja joita voidaan suorittaa myös muille BASF-konsernin yhtiöille. Tällaisia keskitettyjä toimintoja voivat olla esimerkiksi

 

  • Yritysviestintäosasto
  • Henkilöstöosasto
  • Keskitetty hallinta
  • Oikeudellinen osasto, vaatimustenmukaisuus, tehtaan turvallisuus, yritystarkastus, tietosuoja
  • Keskitetty hankinta

 

Lisäksi tietyt BASF-konsernin yritykset käsittelevät henkilötietoja konsernin sisäisinä palveluntarjoajina, jolloin tietojenkäsittelyä voidaan suorittaa myös kyseisten BASF-konsernin yritysten puolesta. Näitä voivat olla esimerkiksi:

 

  • IT-palvelut
  • Yhteiset palvelukeskukset

 

BASF käyttää myös keskitettyjä tietojenkäsittelyjärjestelmiä, jotka mahdollistavat standardoidut tietojenkäsittelyprosessit. Tällaisia järjestelmiä voivat olla esim:

 

  • Keskitetyt tietokannat, kuten CRM- tai toimittajahallintajärjestelmät.
  • Keskitetyt arkistointi- ja asiakirjahallintajärjestelmät
  • Keskitetyt viestintäjärjestelmät

BASF käsittelee henkilötietoja yksinomaan tiettyihin tarkoituksiin. Liiketoimintamme aikana syntyy erilaisia käsittelytilanteita, joista ilmoitamme sinulle yleensä kyseisen toiminnan yhteydessä, esimerkiksi verkkosivustolla olevan tietosuojaselosteen muodossa.

 

BASF käsittelee henkilötietojasi yleensä seuraaviin tarkoituksiin:

  • Sopimus
    Jos sinä tai yritys, jossa työskentelet, on tehnyt sopimuksen BASF:n kanssa, käsittelemme henkilötietoja, jos ja siinä määrin kuin se on tarpeen sopimuksen täyttämiseksi. Tietojenkäsittelyyn sisältyy pää- ja yhteystietoja sekä sopimuksen kannalta merkityksellisiä tietoja, jotka voivat sisältää myös asiakkaidemme, myyntikumppaneidemme, palveluntarjoajien, tavarantoimittajien, myyjien ja muiden liikekumppaneidemme henkilötietoja. 

    Tämän tietojenkäsittelyn oikeusperusta on Art. 6 Sec. 1 lit.b) GDPR ja lit. f) GDPR, edellyttäen, että sopimus on tehty BASF:n ja toisen oikeushenkilön välillä.

 

  • Viestintä yhteyshenkilöiden kanssa
    Jos otat meihin yhteyttä, käsittelemme asianomaisessa yhteydenottolomakkeessa antamiasi henkilötietoja, jotta voimme käsitellä pyyntöäsi tai olla yhteydessä sinuun. Tarvittaessa välitämme pyyntösi sisäisesti eteenpäin kollegoille, jotka vastaavat pyyntösi tukemisesta. 

    Tämän tietojenkäsittelyn oikeusperusta on Art. 6 Sec. 1 lit. f) GDPR.

 

  • Yhteistyö liikekumppaneiden kanssa
    Asiakas-, palveluntarjoaja- ja toimittajasuhteiden lisäksi teemme yhteistyötä yritysten ja laitosten kanssa projekteissa, yhteisyrityksissä ja muissa yhteistyöhankkeissa edistääksemme tieteellistä edistystä ja edistääksemme liiketoimintatavoitteidemme kannalta tärkeitä aiheita. Käsittelemme erityisesti yhteistyökumppaneidemme yhteystietoja ja kyseiseen yhteistyöhön liittyviä tietoja hankkeiden toteuttamista ja verkostoitumista varten. 

    Tämän tietojenkäsittelyn oikeusperusta on Art. 6 Sec. 1 lit. f) GDPR.

 

  • Suhdetoiminta ja edunvalvonta julkisella ja poliittisella sektorilla.
    BASF seuraa tiiviisti ajankohtaisia tapahtumia ja julkista keskustelua, jotka vaikuttavat tuotteisiimme ja yritystavoitteisiimme. Tässä yhteydessä teemme säännöllisesti yhteistyötä sanoma- ja aikakauslehtien kanssa vastataksemme niiden tiedusteluihin ja koordinoidaksemme artikkeleita. Lisäksi käytämme lehdistöpostituslistoja, joilla tiedotamme riippumattomien tiedotusvälineiden valituille edustajille yrityksen kannalta tärkeistä tapahtumista. Näitä tarkoituksia varten käsittelemme toimittajien ja lehdistön edustajien yhteystietoja. 

    Tämän tietojenkäsittelyn oikeusperusta on Art. 6 Sec. 1 lit. f) GDPR.

    Lisäksi BASF ylläpitää ja ylläpitää verkkosivustoja, joilla tarjoamme tietoa sidosryhmille, asiakkaille ja muille yhteistyökumppaneille. Tässä yhteydessä BASF käsittelee henkilötietoja, jotka ovat välttämättömiä teknisistä syistä verkkosivuston esittämistä varten (esim. IP-osoite ja ehdottoman välttämättömät evästeet). Lisäksi evästeitä käytetään toisinaan myös verkkosivuston suorituskyvyn mittaamiseen. Lisätietoja tällaisten palveluiden erityisestä käytöstä ja henkilötietojen jatkokäsittelystä on kyseisen verkkosivuston tietosuojakäytännössä.

 

  • Tapahtumat
    Jos BASF järjestää tapahtumia, käsittelemme osallistuvien vieraiden yhteystietoja tapahtuman toteuttamiseksi. Tapahtumasta riippuen näihin tietoihin voi sisältyä myös ateriapalvelun kannalta olennaisia tietoja, kuten ruoka-aineintoleransseja tai -allergioita. Jos tapahtumassa otetaan valokuvia, videotallenteita tai muita tallenteita, ilmoitamme osallistuville vieraille erikseen, erityisesti jos tallenteiden ja äänitteiden julkaiseminen on suunnitteilla, ja hankimme tarvittavat suostumukset. 

    Tämän tietojenkäsittelyn oikeusperusta on Art. 6 Sec. 1 lit. f) GDPR, ellei toisin mainita.

 

  • Markkinointi
    Jos meillä on suostumuksesi tai jos se on muutoin sallittua, annamme sinulle tietoa BASF:n tuotteista ja aiheista, mukaan lukien tapahtumiin liittyvät tiedot. Näiden tietojen toimittamista varten käsittelemme rekisteröinti- tai pyyntölomakkeessa antamiasi yhteystietoja, jotta voimme toteuttaa markkinointitoimet, esimerkiksi lähettää uutiskirjeen tai asiakastyytyväisyyskyselyn. Tarkat tiedot viestintäkanavasta, käsittelytarkoituksista ja käsitellyistä henkilötiedoista löytyvät asianomaisesta suostumuspyynnöstä ja/tai siihen liittyvästä tietosuojaselosteesta.

    Jos ja siinä määrin kuin annat meille palautetta, käsittelemme tietojasi parantaaksemme tuotteidemme ja palveluidemme laatua. Tällöin saatamme ottaa sinuun yhteyttä keskustellaksemme palautteesta mahdollisesti aiheutuvista jatkokysymyksistä. 

    Tämän tietojenkäsittelyn oikeusperusta on suostumuksesi, Art. 6 Sec. 1 lit. a) GDPR tai vastaava oikeusperusta, joka on ilmoitettu sinulle erikseen.

 

  • Tilojemme, tuotteidemme ja palveluidemme turvallisuuden ylläpitäminen ja suojaaminen.
    Turvallisuusriskien, vilpillisten menettelyjen tai muiden rikollisten tai vahingollisten tekojen ehkäisemiseksi ja havaitsemiseksi; käsittelemme pää- ja yhteystietoja rekisteröityjen tunnistamiseksi esimerkiksi palveluntarjoajan käyttöönoton yhteydessä tai asiakasportaaleihin pääsyn myöntämisen yhteydessä. Tietojen käsittelyyn kuuluu myös BASF:n huolellisuus- ja huolellisuusvelvoitteiden noudattaminen ja täyttäminen. Tällaisissa tapauksissa käsittelemme yhteystietojasi ilmoittaaksemme sinulle tärkeistä muutoksista tuoteresepteissä tai hyväksynnöissä. 

    Jos vierailet luonamme henkilökohtaisesti, myönnämme sinulle päiväkohtaisen luvan, jolla pääset tiloihimme, ja valvomme pääsyä turvallisuussyistä esimerkiksi myöntämällä sinulle vierailijakortin. Tätä tarkoitusta varten käsittelemme tiettyjä sinua koskevia tietoja, kuten nimesi, syntymäaikasi, henkilöt, joiden luona vierailet, henkilökorttisi numero, puhelinnumerosi ja vierailusi kesto päivinä. Tarvittaessa sinun on vastattava testikysymyksiin turvallisesta käyttäytymisestä tehdasalueella turvallisuustestissä; tällöin testitulokset tallennetaan. Kuljettajien osalta BASF käsittelee myös käytetyn ajoneuvon rekisterikilven. Jos kuljettajana kuljetat vaarallisia aineita, vaaralliset aineet tarkastetaan ja valvonta dokumentoidaan.

    Tämän tietojenkäsittelyn oikeusperusta on Art. 6 Sec. 1 lit. f) GDPR.

 

  • Lainsäädännön vaatimusten noudattaminen 
    Jos ja siinä määrin kuin laki edellyttää, käsittelemme henkilötietojasi oikeudellisten vaatimusten täyttämiseksi. Tällaisia voivat olla esimerkiksi vero- ja kaupalliset säilyttämisvelvoitteet tai talousrikollisuuden ehkäisemistä koskevat säännökset, kuten rahanpesulainsäädäntö.
    '
    Jos olet BASF:n osakkeenomistaja, käsittelemme myös henkilötietojasi, joita tarvitaan BASF:n osakasrekisteriin merkitsemistä varten yhtiö- ja osakeyhtiöoikeudellisista syistä (esim. Saksan osakeyhtiölain 67 §:n perusteella - Aktiengesetz ). Saamme henkilötietosi osakkeiden ostoon osallistuvalta pankilta.

    Tarvittaessa teemme myös yhteistyötä viranomaisten edustajien kanssa koordinoidaksemme heidän kanssaan oikeudellisesti merkityksellisiä asioita. Tässä yhteydessä käsittelemme yhteystietoja ja kyseiseen yhteistyöhön liittyviä tietoja oikeudellista koordinointia varten.

    Tämän tietojenkäsittelyn oikeusperusta on Art. 6 Sec. 1 lit.c) ja f) GDPR.

 

  • Tietojen käsittely oikeudellisissa asioissa
    Oikeudellisten riitojen yhteydessä voimme käsitellä henkilötietoja näiden riitojen yhteydessä. Käsittelemme siis henkilötietoja myös, jos ja siinä määrin kuin se on tarpeen oikeudellisten riitojen ratkaisemiseksi, voimassa olevien sopimusten täytäntöönpanemiseksi sekä oikeudellisten vaatimusten esittämiseksi, esittämiseksi ja puolustamiseksi. 

    Tämän tietojenkäsittelyn oikeusperusta on Art. 6 Sec. 1 lit. f) GDPR.

Kansainvälisenä konsernina BASF luottaa joustaviin ja käyttäjäystävällisiin viestintämuotoihin, ja samalla se haluaa viestiä tehokkaasti ja tarpeen mukaan sekä sisäisesti että ulkoisten osapuolten kanssa.

 

Näistä syistä BASF käyttää digitaalisia konferenssijärjestelmiä erityisesti digitaalisten tapahtumien toteuttamiseen:

 

  • Viestintä sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien kanssa, esimerkiksi kokousten ja verkkokonferenssien yhteydessä.
  • Verkkotapahtumien toteuttaminen (esim. webinaarit, koulutustiedotustilaisuudet).

 

Kun käytät digitaalisia konferenssijärjestelmiä, käsittelemme seuraavia henkilötietoryhmiä teknisistä syistä, kun käytät jotakin digitaalista konferenssijärjestelmäämme: 

 

  • viestintätiedot (esim. sähköpostiosoitteesi)
  • lokitiedostot, lokitiedot (esim. konferenssijärjestelmän versio, IP-osoite, audio- ja videokoodekki). 
  • Metatiedot (esim. osallistumisajankohta, mediasolmun merkintä, käytetty laitteisto, käyttöjärjestelmän versio jne.).
  • Käyttäjäprofiilitiedot (esim. käyttäjänimesi (jos annat sen itse) ja profiilikuvasi, jos ja siinä määrin kuin se on teknisesti saatavilla).
  • BASF-tilitiedot (kun niitä käyttävät BASF:n työntekijät).

 

Digitaalisen tapahtuman tyypistä ja muodosta riippuen käsittelemme seuraavia henkilötietoryhmiä, jos annat ne meille vapaaehtoisesti:

 

  • Äänilähetykset, ellet ole mykistänyt mikrofonia.
  • Tekstinsyöttö, jos käytät vastaavaa chat-toimintoa.
  • Videolähetykset, jos olet aktivoinut kameratoiminnon.
  • Liitetiedostot, kun lataat ne tapahtuman aikana.

 

 

Suoritamme kyseisen tietojenkäsittelyn oikeutetun edun perusteella Art. 6 artiklan 1 kohdan f) GDPR:n mukaisesti. Oikeutettu etumme perustuu edellä mainittuihin tietojenkäsittelyn tarkoituksiin. 

 

BASF käyttää yleensä seuraavia digitaalisia konferenssijärjestelmiä:

Cisco Systemsin konferenssiohjelman ansiosta voimme tarjota sinulle video- ja ääniosallistumisen digitaalisiin tapahtumiimme. Tapahtumasta riippuen käytämme Meeting Center-, Event Center- tai Training Center -tilaa (jäljempänä "WebEx").

 

WebEx on tämän yrityksen ohjelmisto

 

Cisco Systems Inc. 

170 West Tasman Dr.

San Jose 

CA 95134 

YHDYSVALLAT 

(jäljempänä 'Cisco')

 

WebExin tietojenkäsittely tapahtuu palvelimilla Euroopan unionissa sijaitsevissa palvelinkeskuksissa. Tässä yhteydessä käytämme tilauskäsittelysopimuksia Art. 28 GDPR:n mukaisesti varmistaaksemme, että toteutetaan laajoja teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä, jotka vastaavat IT-turvallisuuden nykyisin sovellettavaa tekniikan tasoa, esim. käyttöoikeuksien ja päästä päähän -salauksen osalta tietolinjojen, tietokantojen ja palvelimien osalta.

 

Etähuoltoa varten Cisco voi pyytää pääsyä palvelimille. Me tarkistamme tämän pääsyn tapauskohtaisesti ja myönnämme sen hyväksynnän saatuamme. Tässä tapauksessa myös Euroopan unionin ulkopuoliset Ciscon tytäryhtiöt voivat käyttää palvelimia. Euroopan unionin ulkopuolelta tapahtuvan käytön osalta olemme tehneet Ciscon kanssa EU:n vakiosopimukset (vakiosopimuslausekkeet) hyväksymissämme yksittäistapauksissa. Varmistaaksemme riittävän tietosuojan tason, kun henkilötietoja siirretään kolmanteen maahan, kuten erityistapauksessa Yhdysvaltoihin, olemme toteuttaneet täydentäviä toimenpiteitä, jotka perustuvat uusimpiin teknisiin ja organisatorisiin toimenpiteisiin, kuten käyttöoikeuksien myöntämiseen ja tietoliikennelinjojen, tietokantojen ja palvelimien salaukseen.

Microsoft Teamsin videoneuvotteluominaisuuden avulla voit osallistua digitaalisiin tapahtumiimme videon ja äänen välityksellä. Käytämme Microsoft Teamsia verkkotapahtumien järjestämiseen. Microsoft Teamsissa käytämme Team Meetings -tilaa.

 

Microsoft Teams on osa Microsoft Office 365:tä. Microsoft Teams on BASF:ssä käytössä oleva tuottavuus-, yhteistyö- ja tiedonvaihtoalusta yksittäisille käyttäjille, tiimeille, yhteisöille ja verkostoille. MS Teamsissa on myös videoneuvottelutoiminto. 

 

Microsoft Office365 on tämän yrityksen ohjelmisto  

 

Microsoft Ireland Operations Limited

One Microsoft Place

South County Business Park

Leopardstown

Dublin 18

D18 P521

Irlanti

(jäljempänä 'Microsoft')

 

Microsoft Teams on osa Office 365 -pilvisovellusta, jota varten on luotava käyttäjätili. 

 

Office 365:n tietojenkäsittely tapahtuu palvelimilla, jotka sijaitsevat Euroopan unionissa (Irlannissa ja Alankomaissa) sijaitsevissa palvelinkeskuksissa. Tätä tarkoitusta varten olemme tehneet Microsoftin kanssa tilaustenkäsittelysopimuksen Art. 28 GDPR:n mukaisesti. Näin ollen olemme sopineet Microsoftin kanssa Office 365:n osalta laajoista teknisistä ja organisatorisista toimenpiteistä, jotka vastaavat IT-turvallisuuden alalla tällä hetkellä sovellettavaa tekniikan tasoa, esimerkiksi käyttöoikeuksien ja tietolinjojen, tietokantojen ja palvelimien päästä päähän -salauskonseptien osalta.

 

Lisäksi olemme ottaneet käyttöön Office 365:n "Customer Lockbox" -toiminnon. Asiakaslukituslaatikko varmistaa, että Microsoft ei pääse tukitapauksissa käsiksi sisältöösi ilman BASF:n järjestelmänvalvojan ennakkolupaa. Näin varmistetaan, että vain valtuutetut pyynnöt sallivat pääsyn sisältöösi. Customer Lockboxia käytetään vain, jos tavanomaiset ohjelmistoratkaisut vianmääritykseen eivät enää auta tukitapauksissa.  

 

Etähuoltoa varten Microsoft voi pyytää pääsyä palvelimille. Me tarkistamme tämän pääsyn tapauskohtaisesti ja myönnämme sen hyväksynnän saatuamme. Tässä tapauksessa myös Euroopan unionin ulkopuoliset Microsoftin tytäryhtiöt voivat käyttää palvelimia. Jos pääsy tapahtuu Euroopan unionin ulkopuolelta yksittäistapauksessa, jonka olemme hyväksyneet, olemme tehneet Microsoftin kanssa EU:n vakiosopimukset (vakiomuotoiset tietosuojalausekkeet). Varmistaaksemme riittävän tietosuojan tason, kun henkilötietoja siirretään kolmanteen maahan, kuten erityistapauksessa Yhdysvaltoihin, meillä on edellä kuvatun mukaisesti lisätoimenpiteitä, jotka ovat huipputason teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä, kuten esimerkiksi toteutetut käyttöoikeus- ja salauskonseptit tietolinjoille, tietokannoille ja palvelimille.

 

Microsoft pidättää oikeuden käsitellä asiakastietoja omiin laillisiin liiketoimintatarkoituksiinsa. Emme voi vaikuttaa tähän Microsoftin suorittamaan tietojenkäsittelyyn. Siltä osin kuin Microsoft Teams käsittelee henkilötietoja laillisiin liiketoimintatarkoituksiin liittyen, Microsoft on näiden tietojenkäsittelytoimien riippumaton rekisterinpitäjä ja sellaisena vastuussa kaikkien sovellettavien tietosuojasäännösten noudattamisesta. Jos tarvitset tietoja Microsoftin suorittamasta käsittelystä, tutustu Microsoftin vastaavaan lausuntoon.

BASF:n verkkotapahtumia ei periaatteessa tallenneta. Perustelluissa yksittäistapauksissa tallennus voidaan kuitenkin poikkeuksellisesti tehdä. Näissä tapauksissa osallistujille ilmoitetaan asiasta erikseen ja nimenomaisesti ennen digitaalista tapahtumaa ja tapaamisen alussa.

 

Lisätietoja saat verkkotapahtuman yhteyshenkilöltä tai BASF:n tietosuoja-asioista vastaavalta yhteyshenkilöltä.

Kemianteollisuuden yrityksenä, joka käsittelee muun muassa vaarallisia ja haitallisia aineita, olemme kiinnostuneita varmistamaan tehtaidemme ja työntekijöidemme turvallisuuden. Tästä syystä BASF toteuttaa videovalvontaa valituissa kohteissa toimitiloissaan, jos ja siinä määrin kuin se on tarpeen BASF:n turvallisuusnäkökohtien varmistamiseksi. Julkisia tiloja sekä yksityishenkilöiden yksityisiä tiloja (esim. yksityisiä puutarhoja) ei valvota. BASF tiedottaa paikan päällä videovalvontajärjestelmän läheisyyteen sijoitetuilla kylteillä ja kuvakkeilla kulloinkin toteutettavasta videovalvonnasta. 

 

Lisätietoja tietosuojasta on kunkin videovalvontajärjestelmän kohdalla.

BASF on kiinnostunut esittäytymään mahdollisimman monissa kanavissa, olemaan asiakkaiden, palveluntarjoajien, muiden yhteistyökumppaneiden, hakijoiden ja kiinnostuneiden tahojen tavoitettavissa ja edistämään aiheita ja tuotteita sosiaalisten verkostojen kautta.

 

Käsittelemme henkilötietoja, kun vierailet BASF:n sosiaalisen median kanavissa. Haluamme eri sosiaalisen median kanavissamme tarjota sinulle laajan valikoiman multimediapalveluja ja vaihtaa kanssasi ajatuksia sinulle tärkeistä aiheista. Keräämme ja käsittelemme sosiaalisen median kanavissamme sosiaalisen verkoston kulloisenkin palveluntarjoajan lisäksi käyttäjien henkilötietoja. Kunkin tietojenkäsittelyn tarkoitusten ja tietoluokkien osalta viittaamme yksittäisiin sosiaalisen median kanaviin, jotka selitetään tarkemmin jäljempänä. 

 

Periaatteessa tietojenkäsittelyllä on seuraavat tarkoitukset: 

 

  • Viestintä BASF:n sosiaalisen median kanavien kävijöiden kanssa; 
  • BASF:n sosiaalisen median kanavien kävijöiltä tulevien kyselyjen käsittely; 
  • Tilastotietojen kerääminen BASF:n sosiaalisen median kanavien tavoittavuudesta; 
  • Asiakaskyselyjen, markkinointikampanjoiden, markkina-analyysien, arvontojen, kilpailujen tai vastaavien kampanjoiden tai tapahtumien toteuttaminen; 
  • riitojen ja erimielisyyksien ratkaiseminen, oikeudellisten vaateiden tai oikeudenkäyntien laatiminen, toteuttaminen tai puolustaminen, olemassa olevien sopimusten täytäntöönpano. 

 

Henkilötietojesi käsittely on tarpeen näiden tarkoitusten saavuttamiseksi.

Osana sosiaalisen median toimintaamme käytämme myös niin sanottua sosiaalisen kuuntelun tai sosiaalisen seurannan tekniikkaa (jäljempänä "sosiaalinen kuuntelu") saadaksemme käsityksen tuotteidemme ja palveluidemme tunnettuudesta ja havaitaksemme mahdolliset parannusmahdollisuudet. Tällöin arvioimme hakupyynnön mukaisesti asianomaisen verkoston kommentteja ja kannanottoja sosiaalisissa verkostoissa. Voimme tarkastella vain niitä kannanottoja, jotka sosiaalisen verkoston käyttäjät ovat asettaneet vapaasti rajoittamattoman yleisön saataville.

 

Kerättävät tiedot ja tietojenkäsittelyn laajuus määräytyvät yleensä kunkin hakupyynnön tyypin ja sisällön sekä panosten perusteella. Tämä voi koskea esimerkiksi tekstimuotoista viestiä tai ladattua kuvatiedostoa. 

 

Periaatteessa saamme vain tilastotietoja hakupyyntöjemme tuloksena. Yksittäistapauksissa meille saatetaan kuitenkin näyttää hakutuloksina myös yksittäisiä viestejä ja kommentteja, joista voidaan myös tehdä päätelmiä yksittäisten käyttäjien henkilötiedoista, esimerkiksi siksi, että yksittäiset viestit tai kommentit sisältävät käyttäjän käyttäjätunnuksen, joka voi olla myös kyseisen käyttäjän oikea nimi. Tällaiset puheenvuorot toimivat yksinomaan esimerkinomaisena toistona halutusta tunnelmakuvasta. 

 

Tärkein oikeutettu etumme sosiaalisen kuuntelun käytössä on tunnistaa tuotteissamme ja palveluissamme mahdollisesti esiintyvät puutteet sekä BASF:ää yrityksenä ja BASF:n kannalta merkityksellisiä aiheita koskeva yleinen mielipide julkisessa keskustelussa julkisesti saatavilla olevissa lausunnoissa ja pystyäksemme reagoimaan niihin asianmukaisesti. Sosiaalisen kuuntelun yhteydessä tapahtuvan henkilötietojen käsittelyn oikeusperusta on Art. 6 Sec. 1 lit. f) GDPR. 

 

Sosiaalisen kuuntelun toteuttamisessa käytämme erityisesti seuraavien palveluntarjoajien palveluja:

 

Runtime Collective Ltd.
Sovereign House
Church Street, 1. floor
Brighton
E Sussex
BN1 1UJ
United Kingdom

 

Cision Germany GmbH
Westhafenplatz 1
D-60327 Frankfurt am Main

BASF on yleisesti edustettuna ja aktiivinen seuraavissa sosiaalisissa verkostoissa:

BASF:n Facebook-tykkäyssivuja ylläpitää sosiaalisessa verkostossa Facebookissa Meta Plaforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, D2 Dublin, Irlanti ("Facebook"). Kun vierailet fanisivuillamme, Facebook käsittelee henkilötietojasi niiden tietosuojakäytännön mukaisesti, jonka löydät täältä

 

Käsittelemme seuraavia henkilötietoja: 

  • Facebook-käyttäjätunnuksesi sekä fanisivuillamme julkaistut kommentit ja fanisivujemme kautta lähettämäsi viestit. 
  • Facebook Insights -palvelun kautta tapahtuva aktiivisuutesi fanisivuillamme, esim. vierailut verkkosivustollamme, vuorovaikutusten määrä, vierailut ja videon toiston keskimääräinen kesto, tiedot siitä, mistä maista ja kaupungeista kävijämme tulevat, sekä tilastotiedot kävijöidemme yleisistä suhteista. 
  • Muut tiedot, jotka ovat tarpeen kävijöidemme pyyntöihin vastaamiseksi tai kävijöidemme tunnistamiseksi yksiselitteisesti järjestelmissämme.

Käytämme fanisivujen käyttöä koskevia tilastotietoja (vierailut verkkosivuillamme, vuorovaikutusten määrä, vierailut ja videoiden toistojen keskimääräinen kesto, tiedot siitä, mistä maista ja kaupungeista kävijämme tulevat, ja tilastot kävijöidemme sukupuolijakaumasta), joita Facebook tarjoaa anonyymisti Facebook Insights -palvelun kautta. BASF ei voi tehdä yksittäisiä käyttäjiä koskevia johtopäätöksiä eikä päästä käsiksi yksittäisten käyttäjien profiileihin. 

 

Lisätietoja Facebook Insightsista täällä

 

Tästä syystä BASF ja Facebook ovat tietosuoja-asetuksessa tarkoitettuja "yhteisiä rekisterinpitäjiä", ja siksi ne ovat tehneet niin sanotun yhteisvastuusopimuksen täyttääkseen tietosuoja-asetuksen vaatimukset. Tämä yhteinen vastuullisuussopimus löytyy täältä . Täältä löydät kaikki tiedot, jotka ovat merkityksellisiä sinulle rekisteröitynä, erityisesti tietosuojaoikeuksiesi käyttämisen kannalta.

Facebook-mainonnanhallinta käyttää Facebook-mainostenhallintaohjelmaa, jotta voimme kiinnittää käyttäjien huomion Facebookissa olevaan yritystoimintaamme ja sen sisältöön (viesteihin) ja saada uusia seuraajia. Tämän palvelun avulla voimme näyttää sisältöämme ja kanavamme suosituksena Facebook-käyttäjille, jotka eivät ehkä ole tilanneet kanavamme heidän kiinnostuksensa ja vuorovaikutuksensa perusteella. Henkilöryhmät voidaan määritellä asuinpaikan, iän, sukupuolen, kielen ja kiinnostuksen kohteiden yleisten ominaisuuksien perusteella. Yksittäisten käyttäjien valinta ei ole mahdollista. Tämän tietojenkäsittelyn oikeusperusteena on ylivoimainen oikeutettu etumme parantaa tavoitettavuuttamme Facebookissa, Art. 6 Sec. 1 lit. f) GDPR.

 

Tässä tietosuojakäytännössä mainittujen henkilötietojen käsittelyn lisäksi BASF ei voi vaikuttaa henkilötietojen käsittelyyn fanisivujen käytön yhteydessä. 

BASF:n Instagram-sivuja ylläpitää Instagramissa Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, D2 Dublin, Irlanti. Kun vierailet BASF:n Instagram-sivuilla, Instagram käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteensa mukaisesti, jonka löydät täältä . 

 

Käytämme BASF:n Instagram-sivujen käyttöä koskevia tilastotietoja (vierailut verkkosivuillamme, vuorovaikutusten määrä, tiedot siitä, mistä maista ja kaupungeista kävijämme tulevat, sekä tilastotiedot kävijöidemme sukupuolesta), jotka Instagram asettaa saataville nimettömänä Instagramin Insights-palvelun kautta. Yksittäisiä käyttäjiä koskevat johtopäätökset ja BASF:n pääsy yksittäisiin käyttäjäprofiileihin eivät ole mahdollisia. 

 

Käsittelemme seuraavia henkilötietoja: 

 

  • Instagram-tunnuksesi sekä BASF:n Instagram-sivujen kommentit ja viestit, joita lähetät meille BASF:n Instagram-sivujen kautta. 
  • aktiivisuutesi BASF:n Instagram-sivuilla Instagram Insights -palvelun kautta, esimerkiksi vierailut verkkosivuillamme, postausten valikoima, tiedot siitä, mistä maista ja kaupungeista kävijämme ovat kotoisin, sekä tilastot kävijöidemme sukupuolijakaumasta. 
  • Muut tiedot, jotka ovat tarpeen kävijöidemme pyyntöihin vastaamiseksi tai kävijöidemme tunnistamiseksi yksiselitteisesti järjestelmissämme.

Yrityksemme Instagram-esiintymisen ja sen sisällön (postausten) huomion kiinnittämiseen käyttäjille ja uusien seuraajien hankkimiseen käytämme Facebook Ads Manageria, jota Meta Group tarjoaa myös Instagramissa samalla tuotenimellä. Tämän palvelun avulla voimme näyttää sisältöämme ja kanavamme suosituksena Instagram-käyttäjille, jotka eivät ehkä ole tilanneet kanavamme heidän kiinnostuksensa ja vuorovaikutuksensa perusteella. Henkilöryhmät voidaan määritellä asuinpaikan, iän, sukupuolen, kielen ja kiinnostuksen kohteiden yleisten ominaisuuksien perusteella. Yksittäisten käyttäjien valinta ei ole mahdollista. Tämän tietojenkäsittelyn oikeusperusteena on ylivoimainen oikeutettu etumme parantaa tavoitettavuuttamme Instagramissa, Art. 6 Sec. 1 lit. f) GDPR.

BASF:n Twitter-sivuja käytetään Twitterissä, joka on Twitter Inc:n, 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA, ylläpitämä sosiaalinen verkosto.  Kun vierailet BASF:n Twitter-sivuilla, henkilötietoja kerätään ja käsitellään sen tietosuojakäytännössä kuvatussa laajuudessa. Tietosuojaseloste löytyy täältä . 

 

Käytämme BASF:n Twitter-sivujen käytöstä tilastotietoja (vierailut verkkosivustollamme, vuorovaikutusten määrä, tiedot maista ja kaupungeista, joista kävijämme tulevat, sekä tilastotiedot kävijöidemme sukupuolijakaumasta), jotka Twitter antaa saataville anonyymissä muodossa "Analytics"-palvelun kautta. BASF ei voi tehdä johtopäätöksiä yksittäisistä käyttäjistä eikä päästä yksittäisiin käyttäjäprofiileihin. 

 

Käsittelemme seuraavia henkilötietoja: 

  • Twitter-tunnuksesi ja kommenttisi BASF:n Twitter-sivuilla sekä viestit, jotka lähetät meille BASF:n Twitter-sivujen kautta. 
  • aktiivisuutesi BASF:n Twitter-sivuilla Twitter Analytics -palvelun kautta, esimerkiksi vierailut verkkosivustollamme, vuorovaikutusten määrä, tiedot siitä, mistä maista ja kaupungeista kävijämme ovat kotoisin, sekä tilastot kävijöidemme sukupuolijakaumasta. 
  • Muut tiedot, jotka ovat tarpeen kävijöidemme pyyntöihin vastaamiseksi tai kävijöidemme tunnistamiseksi yksiselitteisesti järjestelmissämme. 

 

Emme tallenna tai käsittele muita henkilötietojasi kuin Twitter-käyttäjätunnuksesi tai viestisi, kun kirjoitat meille suoraan.

Osana yritysesiintymistämme Twitterissä Twitter tarjoaa meille myös Twitter Ad Managerin, jonka avulla voimme kiinnittää huomiota yritysidentiteettiimme ja sen sisältöön kohderyhmäkohtaisesti.  Kohderyhmät voidaan määritellä asuinpaikan, iän, sukupuolen, kielen ja kiinnostuksen kohteiden yleisten ominaisuuksien perusteella. Yksittäisten käyttäjien valinta ei ole mahdollista. Tämän tietojenkäsittelyn oikeusperusteena on ylivoimainen oikeutettu etumme parantaa tavoitettavuuttamme Instagramissa, Art. 6 Sec. 1 lit. f) GDPR.

BASF:n LinkedIn-sivuja ylläpitää LinkedInissä, sosiaalisessa verkostossa LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Place, Dublin 2, Irlanti ("LinkedIn"). Kun vierailet BASF:n LinkedIn-sivuilla, LinkedIn käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteensa mukaisesti, jonka löydät täältä

 

Käsittelemme seuraavia henkilötietoja: 

  • LinkedIn-käyttäjätunnuksesi sekä BASF:n LinkedIn-sivuilla olevat kommentit ja viestit, jotka lähetät meille BASF:n LinkedIn-sivujen kautta. 
  • Muut tiedot, jotka ovat tarpeen kävijöidemme pyyntöihin vastaamiseksi tai kävijöidemme tunnistamiseksi yksiselitteisesti järjestelmissämme. 

 

Lisäksi käytämme seuraavia LinkedInin tarjoamia palveluja:

Tuotteidemme huomion kiinnittämiseen käytämme LinkedInin tarjoamaa LinkedIn Campaign Manageria. LinkedIn Campaign Managerin avulla määrittelemme kohderyhmät seuraavien kriteerien perusteella:

 

  • Sijainti (esim. maa, alue, kaupunki)
  • Yritykset (esim. toimialat, nimet, koko)
  • Intressit (esim. jäsenryhmät, intressit)
  • Työkokemus (esim. tehtävänimikkeet, tehtävät, virkaikä, taidot)
  • Koulutus (esim. tutkinnot, koulut, opintoalat jne.)
  • Väestötiedot (esim. sukupuoli, ikä).

 

LinkedIn näyttää algoritminsa perusteella sisältömme alustallaan käyttäjille, jotka sopivat määriteltyyn kohderyhmään. Tämäntyyppisen käsittelyn oikeusperusta on Art. 6 Sec. 1 lit. f) GDPR.

Näytämme LinkedIn-liiketoimintatilillämme sisältöä, joka esitetään sinulle tämän tietosuojakäytännön kohdassa 4a kuvatun käsittelyn perusteella. Jos olet vuorovaikutuksessa kyseisen sisällön kanssa, esimerkiksi tilaamalla videon tai muun tarjotun hyödykkeen, kuten valkoisen paperin, lataamisen tai suoratoiston, käsittelemme syöttämiäsi yhteystietojasi (esimerkiksi nimi, sähköpostiosoite ja yritys), jotta voimme lähettää sinulle yksityisviestejä tai viestejä, joiden tarkoituksena on antaa sinulle tietoa kyseiseen sisältöön liittyvistä tuotteista ja palveluista.

 

Tallennamme henkilötietosi LinkedIn Campaign Manageriin. Teknisen tuen tapauksessa LinkedIn Inc:n tiimit, jotka sijaitsevat osoitteessa 1000 W Maude, Sunnyvale, CA 94085, USA, voivat käyttää henkilötietojasi. Yhdysvallat on maa, jossa tietosuojan taso ei ole verrattavissa EU:n tasoon. Tilaamalla sisältöämme annat nimenomaisen suostumuksesi henkilötietojesi siirtoon Yhdysvaltoihin.

 

Edellä mainitun käsittelyn oikeusperusteena on suostumuksesi, Art. 6 Sec. 1 lit. a) GDPR. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä viestin BASF:n edustajalle, joka voi ottaa sinuun yhteyttä.

Käytämme LinkedIn-yrityssivumme käytön yhteydessä tilastotietoja (vierailut verkkosivuillamme, vuorovaikutusten määrä, tiedot siitä, mistä maista ja kaupungeista kävijämme tulevat, sekä tilastotiedot kävijöidemme työalasta), joita LinkedIn tarjoaa nimettömänä LinkedInin Analytics-palvelun kautta. Yksittäisiä käyttäjiä koskevat johtopäätökset ja BASF:n pääsy yksittäisiin käyttäjäprofiileihin eivät ole mahdollisia. 

 

Koska BASF käsittelee ja tallentaa henkilötietojasi edellisessä kappaleessa kuvatulla tavalla, BASF ja LinkedIn ovat tietosuoja-asetuksessa tarkoitettuja "yhteisiä rekisterinpitäjiä" ja ovat siksi tehneet niin sanotun yhteisvastuusopimuksen tietosuoja-asetuksen vaatimusten täyttämiseksi. Tämä yhteistä rekisterinpitäjää koskeva sopimus löytyy täältä . Täältä löydät kaikki tiedot, jotka ovat merkityksellisiä sinulle rekisteröitynä, erityisesti tietosuojaoikeuksien käyttämisen kannalta.

 

Tässä tietosuojakäytännössä mainittujen henkilötietojen käsittelyn lisäksi BASF ei voi vaikuttaa henkilötietojen käsittelyyn, joka liittyy LinkedIn-yrityssivumme käyttöön.

BASF:n XING-sivuja käytetään XINGissä, joka on XING SE:n, Dammtorstraße 30, 20354 Hampuri, Saksa ("XING"), ylläpitämä sosiaalinen verkosto. Kun vierailet BASF XINGin sivuilla, XING käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteensa mukaisesti, johon voit tutustua täällä

 

Käytämme tilastotietoja (vuorovaikutusten määrä, tilastot kävijöidemme ikärakenteesta ja työsuhteista) BASF XING -sivujen käytöstä, jotka XING antaa saataville anonyymissä muodossa tilastopalvelunsa kautta. Yksittäisiä käyttäjiä koskevat johtopäätökset ja BASF:n pääsy yksittäisiin käyttäjäprofiileihin eivät ole mahdollisia.

 

Käsittelemme seuraavia henkilötietoja: 

  • XING-käyttäjätunnuksesi sekä BASF XING -sivuillamme olevat kommentit ja viestit, jotka lähetät meille BASF XING -sivujemme kautta. 
  • aktiivisuutesi BASF XING -sivuillamme XING-tilastopalvelun kautta, esimerkiksi vuorovaikutusten määrä, tilastoja kävijöidemme ikärakenteesta ja työsuhteista. 
  • Muut tiedot, jotka ovat tarpeen kävijöidemme pyyntöihin vastaamiseksi tai kävijöidemme tunnistamiseksi yksiselitteisesti järjestelmissämme.

BASF:n YouTube-kanavaa ylläpitää YouTube-videopalvelussa Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanti.  Kun vierailet BASF:n YouTube-kanavalla, YouTube kerää ja käsittelee henkilötietoja siinä määrin kuin siitä määrätään sen tietosuojakäytännössä. Tietosuojaselosteet löytyvät täältä

 

Käytämme BASF:n YouTube-kanavan käyttöä koskevia tilastotietoja (vierailut verkkosivustollamme, vuorovaikutusten määrä, videon toistamisen keskimääräinen kesto, tiedot maista ja kaupungeista, joista kävijämme tulevat, sekä tilastotiedot kävijöidemme sukupuolijakaumasta), joita YouTube tarjoaa nimettömänä Analytics-palvelun kautta. BASF ei voi tehdä päätelmiä yksittäisistä käyttäjistä eikä päästä käsiksi yksittäisiin käyttäjäprofiileihin. 

 

Käsittelemme seuraavia henkilötietoja: 

 

  • YouTube-käyttäjätunnuksesi ja BASF:n YouTube-kanavalla julkaistut kommentit. 
  • Toimintasi BASF:n YouTube-kanavalla YouTube Analytics -palvelun kautta, esimerkiksi vierailut verkkosivustollamme, vuorovaikutuksen määrä, videon toiston keskimääräinen kesto, tiedot siitä, mistä maista ja kaupungeista kävijämme ovat kotoisin, sekä tilastot kävijöidemme sukupuolijakaumasta. 
  • Muut tiedot, jotka ovat tarpeen kävijöidemme pyyntöihin vastaamiseksi tai kävijöidemme tunnistamiseksi yksiselitteisesti järjestelmissämme. 

 

Emme tallenna tai käsittele muita henkilötietojasi kuin YouTube-käyttäjätunnuksesi ja kommenttisi, kun kommentoit videota tai otat muuten yhteyttä.

YouTube-kanavillamme käytämme Google Ads -palvelua, joka on Google LLC:n, D/B/A YouTuben palvelu. 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA (jäljempänä "Google"). Google Adsin avulla voimme julkaista mainoksia YouTubessa määrittelemällä yleisöjä. Käytämme erilaisia Googlen tarjoamia kriteerejä, kuten sijaintia, ikää ja kiinnostuksen kohteita, määrittääksemme, kuka näkee videomme.

 

Lisäksi käytämme uudelleenmarkkinointia YouTubessa näyttääksemme katsojille YouTubessa ja videokumppanuussivustoilla henkilökohtaisia mainoksia, jotka perustuvat heidän aiempaan vuorovaikutukseensa videoidemme tai YouTube-kanavamme kanssa. Tätä tarkoitusta varten luomme uudelleenmarkkinointikampanjoita, jotka tavoittavat ihmisiä, jotka ovat suorittaneet toimia YouTubessa, kuten:

 

  • Katsonut minkä tahansa BASF-kanavan videon
  • Katsonut tiettyjä BASF:n videoita
  • Katsonut minkä tahansa BASF-kanavan videon tai sen esikatselun
  • Tietyt katsotut videot (mainoksina)
  • Tilattu BASF-kanava
  • Käynyt BASF-kanavan kotisivulla
  • Tykänyt mistä tahansa BASF-kanavan videosta 
  • Lisännyt minkä tahansa BASF-kanavan videon soittolistalle.
  • Jakanut minkä tahansa BASF-kanavan videon 

 

Emme koskaan pysty tunnistamaan yksittäistä käyttäjää, kun käytämme Google-mainoksia YouTubessa. Käsittelyn oikeusperusta on Art. 6 Sec. 1 lit. f) GDPR.

 

Voit tutustua Googlen tietosuojakäytäntöön täällä :

Yrityksessämme vain henkilöt ja yhteisöt saavat pääsyn edellä mainittuihin henkilötietoihisi siinä määrin kuin he tarvitsevat niitä edellä mainittujen tarkoitusten täyttämiseksi.

Teemme yhteistyötä myös palveluntarjoajien kanssa. Nämä palveluntarjoajat toimivat ainoastaan ohjeidemme mukaisesti, ja heillä on sopimusvelvoite noudattaa sovellettavia tietosuojavaatimuksia. 

 

Muussa tapauksessa luovutamme tietojasi kolmansille osapuolille vain, jos:

 

  • olette antanut nimenomaisen suostumuksenne asetuksen (EY) N:o 2100/94 artiklan mukaisesti. 6 §:n 1 momentin 1 lauseen 1 kohdan a alakohdan mukaisesti,
  • tietojen luovuttaminen on tarpeen tietosuojalainsäädännön art. 6 Sec. 1 sentence 1 lit. f GDPR:n mukaisesti oikeudellisten vaatimusten esittämiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi, eikä ole syytä olettaa, että sinulla on ylivoimainen oikeutettu etu olla luovuttamatta tietojasi,
  • on olemassa oikeudellinen velvoite siirtoon artiklan mukaisesti. 6 §:n 1 momentin 1 virkkeen 1 kohdan c alakohta yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti, tai
  • tämä on laillisesti sallittua ja välttämätöntä, jotta voimme täyttää kanssasi solmitut sopimussuhteet yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen 1 alakohdan b alakohdan mukaisesti.

 

Henkilötietojasi luovutetaan kolmannessa maassa sijaitseville palveluntarjoajille vain, jos henkilötietojen suojaa koskevat erityiset vaatimukset täyttyvät. 44 ja sitä seuraavat säännökset. GDPR:n erityiset edellytykset täyttyvät. Jos ja siltä osin kuin palveluntarjoajat sijaitsevat kolmannessa maassa, on mahdollista, että joko kyseisen palveluntarjoajan palvelimet sijaitsevat kolmannessa maassa tai että palvelimet sijaitsevat EU:ssa, mutta tukitapauksissa niihin on pääsy kolmannesta maasta. Joissakin kolmansissa maissa ei ole EU:n tasoa vastaavaa tietosuojan tasoa, koska viranomaisilla voi olla yksinkertaistettu pääsy henkilötietoihin tai koska oikeuksia tällaisia toimenpiteitä vastaan on rajoitettu. Jos ja siltä osin kuin annat suostumuksesi, hyväksyt nimenomaisesti henkilötietojen siirtämisen kyseiseen kolmanteen maahan.

Jos tietojen keruun aikana ei ole annettu nimenomaista suostumusta (esim. suostumusilmoituksen yhtey¬dessä), rekisteröidyn henkilötiedot poistetaan, jos niitä ei enää tarvita säilytyksen tarkoituksen täyttämiseksi, paitsi jos lakisääteiset säilyttämisvelvoitteet (esim. kaupalliset ja verotukselliset säilyttämisvelvoitteet) estävät poistamisen.

Sinulla on alla kuvatut yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet. Näiden oikeuksien käyttäminen on sinulle maksutonta. Saatat kuitenkin joutua todistamaan henkilöllisyytesi kahdella tekijällä. Käytämme kohtuullisia keinoja lakisääteisten velvoitteidemme mukaisesti, jotta voimme valvoa oikeuksiasi.

 

Jos haluat käyttää oikeuksiasi, ota meihin yhteyttä millä tahansa tavalla. Yhteystiedot löytyvät kohdasta "Yhteydenotto tietosuojavastaavaan" ja Jälki- tai vastuuvapauslausekesivulta.

 

Oikeus tutustua: Voit pyytää rekisterinpitäjältä tietoja sinusta tallennetuista henkilötiedoista (yleisen tietosuoja-asetuksen 15 artikla). Jos sinulla on suora pääsy tietoihisi portaalien/itsepalvelun kautta, tiedonsaantioikeus katsotaan täytetyksi. 

Oikeus tietojen oikaisemiseen: Jos henkilötietosi ovat virheellisiä, sinulla on oikeus pyytää niiden oikaisemista (GDPR 16 artikla).

Oikeus peruuttaa suostumusilmoitus: Jos tietojesi käsittely perustuu suostumukseesi, sinulla on oikeus peruuttaa se milloin tahansa yleisen tietosuoja-asetuksen 7 artiklan 3 kohdan mukaisesti. Peruuttaminen ei vaikuta siihen asti suoritetun käsittelyn laillisuuteen. Voit ilmoittaa peruutuksesta kirjallisesti, sähköpostitse ja tarvittaessa tarjotun palvelun puitteissa.

Oikeus vastustaa käsittelyä oikeutettujen etujen turvaamiseksi: Jos käsittelemme tietojasi oikeutettujen etujen turvaamiseksi, voit vastustaa tätä käsittelyä yleisen tietosuoja-asetuksen 21 artiklan mukaisesti erityisestä tilanteestasi johtuvista syistä. Tällöin emme enää käsittele henkilötietojasi, paitsi jos voimme osoittaa, että käsittelylle on pakottava oikeutettu syy, joka syrjäyttää etusi, oikeutesi ja vapautesi tai oikeudellisten vaatimusten laatimisen, esittämisen tai puolustamisen.

Oikeus tietojen poistamiseen: Sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi poistamista yleisen tietosuoja-asetuksen 17 artiklassa säädetyin edellytyksin. Näin on esimerkiksi silloin, jos peruutat antamasi suostumuksen tai jos tietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne on kerätty.

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen: Yleisen tietosuoja-asetuksen 18 artiklan mukaisesti sinulla on oikeus pyytää sinua koskevien tietojen käsittelyn rajoittamista.

Oikeus tietojen siirrettävyyteen: Jos olet itse toimittanut meille henkilötiedot, sinulla on oikeus yleisen tietosuoja-asetuksen 20 artiklan mukaisesti pyytää siirtoa meiltä suoraan toiselle rekisterinpitäjälle tai toiselle organisaatiolle. Vaihtoehtoisesti sinulla on oikeus pyytää, että me itse toimitamme sinulle tiedot koneellisesti luettavassa muodossa. Tätä sovelletaan kuitenkin vain, jos käsittelemme henkilötietojasi suostumuksesi perusteella tai sopimuksen perusteella tai sopimusneuvottelujen yhteydessä ja jos käsittely tapahtuu automaattisia menettelyjä käyttäen.

Oikeus tehdä valitus: Sinulla on mahdollisuus tehdä valitus tässä tietosuojaselosteessa tarkoitetulle tietosuojavastaavalle (yhteystiedot ks. edellä) tai valvontaviranomaiselle erityisesti siinä jäsenvaltiossa, jossa sinulla on asuinpaikka, työpaikka tai paikka, jossa väitetty rikkomus on tapahtunut.

 

Joka tapauksessa voit ottaa yhteyttä: