Finland

Tietosuojaseloste

BASF haluaa kiittää sinua vierailusta internetsivustollamme sekä yritystämme kohtaan osoittamastasi mielenkiinnosta.

BASF suhtautuu tietosuojaan vakavasti. Tietosuojaselosteessa määritellään:

  • mitä henkilötietoja BASF kerää vierailustasi internetsivustollamme
  • tarkoitukset, joihin BASF näitä tietoja käyttää
  • henkilötietojen käsittelyn oikeudellinen perusta
  • tällaisten henkilötietojen vastaanottajat
  • jakso, jonka ajaksi kyseiset henkilötiedot tallennetaan
  • edellytetäänkö sinulta henkilötietojen luovuttamista.

Lisäksi haluamme antaa sinulle seuraavat tiedot:

  • omien henkilötietojesi käsittelyyn liittyvät oikeutesi
  • tietosuojalakien tarkoittama rekisterinpitäjä sekä sovellettavissa tarkoituksissa tietosuojavastaavamme.

1. Mitä henkilötietoja BASF kerää vierailustasi internetsivustollamme?

(1)   Kun vierailet internetsivustollamme ottamatta meihin yhteyttä tai kirjautumatta sisään, selaimesi välittää automaattisesti seuraavat tiedot palvelimellemme:

  • tietokoneesi IP-osoite
  • tietoa selaimestasi
  • internetsivusto, jolta siirryit sivustollemme
  • haettu URL tai tiedosto
  • vierailusi päivämäärä ja kellonaika
  • siirrettyjen tietojen määrä
  • tilatiedot, esim. virheilmoitukset.

(2)   Kun otat meihin yhteyttä joko sähköpostitse tai internetsivustomme yhteydenottolomakkeen kautta, saamme seuraavat tiedot:

  • sähköpostiosoitteesi sekä muut sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeen kautta antamasi tiedot
  • vierailusi päivämäärä ja kellonaika.

2. Missä laajuudessa ja mihin tarkoituksiin BASF käsittelee näitä tietoja?

(1)   Kun vierailet internetsivustollamme, käytämme IP-osoitettasi sekä muita selaimesi palvelimellemme automaattisesti välittämiä tietoja (ks. kappale 1 (1)) seuraaviin tarkoituksiin:

a)     Lähetämme pyydettyä sisältöä selaimeesi. Näin toimiessamme tallennamme koko IP-osoitteesi vain siinä määrin kuin on välttämätöntä, jotta voimme välittää pyytämäsi sisällön sinulle.

b)     Lähetämme IP-osoitteesi palveluntarjoajalle, jotta voimme liittää julkisen IP-osoitteesi yritykseen ja toimialaan liittyviin tietoihin (ei henkilötietoihin). Nämä yritykseen ja toimialaan liittyvät tiedot viedään edelleen verkkosivustojen mittausjärjestelmäämme. Tämän prosessin aikana IP-osoitettasi ei missään vaiheessa tallenneta käyttämämme palveluntarjoajan tai meidän omaan järjestelmäämme.

c)     Suojaamme sivustoamme hyökkäyksiltä ja varmistamme sivuston asianmukaisen toiminnan. Tätä varten tallennamme mainitut tiedot tilapäisesti sekä rajoitetuilla käyttöoikeuksilla enintään 180 vuorokauden ajaksi. Tätä ajanjaksoa voidaan pidentää, mikäli ja siinä määrin kuin on välttämätöntä hyökkäysten ja muiden tapausten tutkimiseksi.

BASF selvittää IP-osoitteen käyttäjän vain siinä tapauksessa, että on tapahtunut laiton hyökkäys.

(2)   Tallennamme tietokoneesi IP-osoitteen anonyymissa muodossa eli sen jälkeen, kun olemme poistaneet osoitteesta viimeisen oktetin, verkkosivuston yleisömittausta varten. Tämä mahdollistaa meille sivustomme kehittämisen. Poistamme IP-osoitteen viimeisen oktetin välittömästi osoitteen noutamisen jälkeen. Näin ollen emme kerää henkilötietoja käynnistäsi verkkosivustollamme.

(3)   Jos otat meihin yhteyttä sähköpostitse tai sivustollamme olevan yhteydenottolomakkeen kautta, käytämme tietoja kappaleen 1 (2) mukaisesti sinulle vastaamiseen sekä tarvittaessa pyyntösi toteuttamiseen. Tallennamme tietoja vain siinä laajuudessa kuin on välttämätöntä, jotta pystymme vastaamaan sinulle ja toteuttamaan pyyntösi.

3. Edellytetäänkö sinulta tietojen luovuttamista? Onko sinulla oikeus vastustaa tietojen käsittelyä?

Vieraillessasi internetsivustollamme selaimesi välittää automaattisesti kappaleen 1 (1) mukaiset tiedot palvelimellemme. Voit vapaasti välittää nämä tiedot. Ilman näitä tietoja emme pysty tarjoamaan sinulle pyytämääsi sisältöä.

Sinun ei ole pakko antaa meidän käyttää anonymisoituja tietojasi verkkosivustojen yleisömittauksiin. Sinun ei myöskään ole pakko antaa meidän liittää IP-osoitettasi yrityksesi tai toimialan tietoihin.

Voit seuraavaa painiketta napsauttamalla vastustaa anonymisoitujen tietojesi käyttämistä tällä tavalla.

Vastalause ei aiheuta seuraamuksia. Voit jatkaa internetsivustomme käyttöä.

Jos haluat ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse tai internetsivustomme yhteydenottolomakkeen kautta, voit vapaasti välittää kohdan 1 (2) mukaiset tiedot. Merkitsemme yhteydenottolomakkeeseen mahdolliset pakolliset kentät. Jos et luovuta meille pyydettyjä tietoja, emme välttämättä pysty vastaamaan sinulle emmekä toteuttamaan pyyntöäsi asianmukaisesti.

4. Mikä on tietojenkäsittelyn oikeusperuste?

Kappaleen 2 mukaisen tietojenkäsittelyn oikeudellinen perusta on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta. Oikeutetut edut on määritelty kappaleessa 2 kuvatuissa päämäärissä.

5. Keille vastaanottajille välitämme tietosi?

Välitämme kappaleessa 1 mainitut tiedot Euroopan unionissa toimiville tietojenkäsittelijöille kappaleessa 2 määriteltyjä tarkoituksia varten. Nämä tietojenkäsittelijät käsittelevät henkilötietoja ainoastaan meiltä saamiensa ohjeiden mukaan, ja tietojenkäsittely suoritetaan meidän lukuumme. Me emme aio siirtää henkilötietojasi mihinkään kolmanteen maahan.

6. Kuinka suojelemme henkilötietojasi?

BASF on ottanut käyttöön teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä varmistaakseen riittävän turvallisuuden tason henkilötietojesi suojaamiseksi vahingossa tapahtuvalta häviämiseltä, muuttamiselta tai luvattomalta luovuttamiselta ja tietojen antamiselta. Näitä toimenpiteitä tehostetaan jatkuvasti teknologisen kehityksen myötä.

7. Käytetäänkö internetsivustollamme evästeitä?

Ilmoitamme evästeiden käytöstä evästebannerissamme, kun vierailet sivustollamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Seuraavassa annamme tietoa käyttämistämme evästeistä sekä siitä, miten voit estää evästeiden käytön.

Eväste

 

Tarkoitus

Käytöstä poistuminen

SessionPersistence
(CLIENTCONTEXT ja PROFILEDATA)

 

Mahdollistaa meille sivustollamme vierailusi aikana tekemiesi asetusten tallentamisen.

Poistetaan, kun välimuisti tyhjennetään

(tai vuoden kuluttua vierailustasi).

SessionPersistence (Cookie Layer)  

Tämä eväste tallentaa suostumuksesi evästeiden käyttöön.

Poistetaan, kun välimuisti tyhjennetään

(tai vuoden kuluttua vierailustasi).

Session Persistence (Cookie Disclaimer)  

Tämä eväste tallentaa hyväksyntäsi ja suostumuksesi kaikkiin vastuuvapauslausekkeisiin internetsivustollamme.

Poistetaan, kun välimuisti tyhjennetään

(tai vuoden kuluttua vierailustasi).

TS<pool_name>  

Tämä eväste mahdollistaa meille käyttäjiemme pyyntöjen jakamisen asianmukaisesti palvelimillemme. Se helpottaa sivuston pitämistä vakaana.

Poistetaan, kun välimuisti tyhjennetään.

Eväste

 

Tarkoitus

Käytöstä poistuminen

ACOOKIE  

Tämän evästeen avulla Webtrends-verkkoanalyysityökalun on mahdollista kerätä anonyymia tietoa siitä, miten internetsivustoamme käytetään. Näiden anonyymien tietojen perusteella saamme selville muun muassa, kuinka paljon vierailijoita sivustollamme on ollut, miltä sivustoilta kävijät ovat saapuneet sivustollemme ja mitä yksittäisiä sivuja he ovat katselleet.

Poistetaan kahden vuoden kuluttua vierailusta

WT_FPC  

Webtrends jäljittää oletusarvoisesti vierailijoita sekä ensisijaiselta toimialueelta että alitoimialueilta. Tämä tapahtuu asettamalla ensimmäisen osapuolen eväste ensisijaiselle toimialueelle, jonka osoiterivi alkaa pisteellä. Tällöin myös alitoimialueet pystyvät lukemaan evästeen.

Poistetaan kahden vuoden kuluttua vierailusta.

Id  

Käytämme DoubleClick-evästettä kerätäksemme tietoa käyttäjien mainoksiin liittyvästä toiminnasta sekä mainospalveluiden toiminnasta ylipäätään sikäli kuin ne liittyvät sivustoomme.

 

Poistetaan kahden vuoden kuluttua vierailusta.

utag_main  

Tunnisteidenhallintajärjestelmä Tealium luo utag_main-evästeen ja ylläpitää sitä. Eväste sisältää useita arvoja, jotka seuraavat anonyymin käyttäjän istuntoa. Se on istunnon yksilöllinen tunniste ja Unix/Epoch-aikaleima millisekunteina. 

Poistetaan vuoden kuluttua vierailusta.

D41ID  

Käytämme tätä Dun and Bradstreetin evästettä johtamaan anonyymia tietoa sivustollamme vierailevista yrityksistä.

 

Poistetaan vuoden kuluttua vierailusta.

Selaimesi asetuksista voit joko hyväksyä tai hylätä evästeen. Huomaathan, ettet välttämättä pysty käyttämään kaikkia sivustomme toimintoja, jos estät kappaleessa 7 (1) mainitut evästeet.

8. Mitä oikeuksia sinulla on?

Yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti sinulla on tiettyjä oikeuksia, joihin kuuluu oikeus pyytää itsellesi kopio sinusta tallentamistamme henkilötiedoista, jos esität pyynnön kirjallisesti.

8.1 Tiedonsaantioikeus: oikeus saada nähdä oma tiedot (jos käsittelemme niitä) sekä tietyt muut tiedot (esimerkiksi tässä tietosuojakäytännössä esitetyt).

8.2 Oikeus oikaista tiedot: jos henkilötietosi ovat virheelliset tai vaillinaiset, sinulla on oikeus vaatia niiden oikaisua.

8.3 Oikeus tietojen poistamiseen: tämä tunnetaan myös "oikeutena tulla unohdetuksi" ja yksinkertaistettuna se tarkoittaa sinulle mahdollisuutta pyytää tietojesi poistamista, jollei ole olemassa mitään pakottavaa syytä siihen, miksi meidän pitäisi säilyttää tiedot. Oikeus tietojen poistamiseen ei ole yleinen; siihen on olemassa poikkeuksia. Meillä on esimerkiksi oikeus jatkaa henkilötietojen käyttöä, jos niiden käyttö on välttämätöntä lakisääteisten velvoitteidemme täyttämiseksi tai oikeudellisten vaateiden perustelemiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

8.4 Oikeus rajoittaa tietojen käsittelyä: oikeus keskeyttää henkilötietojen käyttö tai rajoittaa sitä, miten tietoja käytämme. On syytä huomata, että tämä oikeus on rajoitettu tiettyihin tilanteisiin: kun käsittelemme sinusta keräämiämme tietoja luvallasi, voit pyytää käsittelyn rajoittamista ainoastaan sillä perustein, että (a) tiedot ovat epätarkat, (b) tapamme käsitellä niitä on lainvastainen etkä halua tietojasi poistettavan, (c) tarvitset tietoja oikeudellisia vaateita varten tai (d) silloin, kun emme enää tarvitse tietoja siihen tarkoitukseen, jota varten ne keräsimme. Kun tietojen käsittelyä rajoitetaan, voimme silti pitää tiedot tallennettuina mutta emme enää voi käyttää niitä. Jotta voimme varmistaa sen, että rajoitukset otetaan huomioon vastaisuudessa, pidämme yllä luetteloa henkilöistä, jotka ovat pyytäneet henkilötietojensa käytön rajoittamista.

8.5 Oikeus tietojen siirtämiseen: oikeus pyytää, että me kopioimme tai siirrämme (jos se on teknisesti mahdollista) henkilötietosi jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa omaan käyttöösi eri palvelussa.

8.6 Vastustamisoikeus: oikeus vastustaa henkilötietojesi käyttöä suoramarkkinointiin myös silloin, kun käytämme niitä lakisääteisten oikeuksiemme mukaisesti.

8.7 Ilmoitusvelvollisuus: sinulla on oikeus saada selkeää, yksiselitteistä ja helposti ymmärrettävää tietoa siitä, kuinka käytämme sinun henkilötietojasi.

8.8 Oikeus peruuttaa suostumus: jos olet antanut meille suostumuksesi henkilötietojesi käyttöön millä tahansa tavalla, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa (tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että se, miten olemme henkilötietojasi antamasi suostumuksen myötä siihen asti käsitelleet, olisi sääntöjenvastaista).

Näiden oikeuksien toteuttaminen on sinulle maksutonta. Sinun tulee kuitenkin todistaa henkilöllisyytesi kahdella hyväksyttävällä tunnistamistavalla. Käytämme lakisääteisten velvollisuuksiemme mukaisia kohtuullisia keinoja täydentääksemme, korjataksemme tai poistaaksemme rekisterissämme olevat sinua koskevat henkilötiedot.

Jos haluat kysyä jotakin tässä tietosuojakäytännössä mainituista oikeuksista, käyttää jotakin näistä oikeuksistasi ja/tai esittää valituksen, ota meihin yhteyttä sähköpostitse tai kirjoita meille. Pyrimme vastaamaan sinulle 30 päivän kuluessa. Yhteystiedot löytyvät jäljempää kappaleesta 10.

Kun saamme muodollisen kirjallisen valituksen, otamme yhteyttä valituksen tehneeseen henkilöön. Teemme yhteistyötä asianmukaisten sääntelyviranomaisten kanssa, mukaan lukien paikalliset tietosuojaviranomaiset, selvittääksemme valitukset, joita emme suoraan pysty selvittämään.

Jos et ole tyytyväinen tapaan, jolla käsittelemme henkilötietoihisi liittyvän valituksen, voit vedota asianomaiseen tietosuojaviranomaiseen.

9. Minne voit jättää valituksen?

Sinulla on oikeus esittää valitus tietosuojavastaavallemme (yhteystiedot jäljempänä) tai valvontaviranomaiselle ensisijaisesti oman asuinpaikkasi jäsenvaltiossa, työpaikalla tai vakituisessa asuinpaikassa. Voit myös ottaa yhteyttä johtavaan tietosuojaviranomaiseemme:

Der Landesbeauftragte für den Datenschutz und die Informationsfreiheit Rheinland-Pfalz

Hintere Bleiche 34

55116 Mainz

https://www.datenschutz.rlp.de/de/general-storage/footer/ueber-den-lfdi/kontakt/

Sähköposti: poststelle@datenschutz.rlp.de

10. Kuka on rekisterinpitäjä ja kuka tietosuojavastaava?

Tietosuojalainsäädännössä tarkoitetun rekisterinpitäjän löydät täältä.

Tietosuojavastaavamme on:

Alexandra Haug
BASF:in EU-tietosuojavastaava
67056 Ludwigshafen
+49 (0) 621 60-0

data-protection.eu@basf.com

11. Lasten yksityisyys

Tämä internetsivusto on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneiden henkilöiden käytettäväksi. Tarkoituksemme ei ole kerätä tietoa alle 18-vuotiaista henkilöistä.

Alle 18-vuotiaiden henkilöiden ei tulisi lähettää tietoja internetsivustojen kautta. Jos alle 18-vuotias henkilö lähettää henkilötietoja internetsivuston kautta, poistamme tiedot heti, kun henkilön ikä tulee tietoomme emmekä käytä tietoja enää mihinkään tarkoituksiin.