Global Home

Glavna stranica

Dobro došli u BASF u Srbiji

U BASF-u, mi stvaramo hemiju za održivu budućnost (We create chemistry). Kombinujemo ekonomski uspeh sa zaštitom životne sredine i društvenom odgovornošću. Kroz nauku i inovacije, svojim klijentima u skoro svim industrijama omogućujemo da zadovolje trenutne i buduće potrebe društva.

Graphic: Our climate goal: Net zero CO2 emissions by 2050

Tranzicija ka društvu koje ne ugrožava klimu i dalje je glavni izazov 21. veka. Kao kompanija koja za rad troši mnogo energije, BASF je sebi postavio ambiciozan cilj: postići klimatsku neutralnost do 2050. godine. Želimo da napredujemo što je brže moguće na putu prema tom cilju. BASF želi da smanji količinu svojih emisija gasova sa efektom staklene bašte na svetskom nivou za 25 posto u poređenju sa 2018. godinom. Iz tog razloga, iznova moramo da otkrivamo svoje procese i tehnologije, a da istovremeno zadržimo troškovnu učinkovitost. To je složen zadatak koji možemo samo zajednički da ispunimo.

Mi omogućavamo kompanijama da postanu održivije

teaser-interview.jpg
Simon.jpg

Svakog dana u BASF-u doprinosimo svetu koji obezbeđuje održivu budućnost i bolji kvalitet života za sve. U skladu sa tim, razvili smo metod merenja uticaja našeg poslovanja na ekonomiju, životnu sredinu i društvo. Mi ga nazivamo Value to Society pristup.  

Saznajte više

Simon Franko

BASF Srbija, Managing Director