Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more

Pročitajte izveštaj
Serbia
Serbia

Glavna stranica

Dobro došli u BASF u Srbiji

U BASF-u, mi stvaramo hemiju za održivu budućnost (We create chemistry). Kombinujemo ekonomski uspeh sa zaštitom životne sredine i društvenom odgovornošću. Kroz nauku i inovacije, svojim klijentima u skoro svim industrijama omogućujemo da zadovolje trenutne i buduće potrebe društva.

Graphic: Our climate goal: Net zero CO2 emissions by 2050

Tranzicija ka društvu koje ne ugrožava klimu i dalje je glavni izazov 21. veka. Kao kompanija koja za rad troši mnogo energije, BASF je sebi postavio ambiciozan cilj: postići klimatsku neutralnost do 2050. godine. Želimo da napredujemo što je brže moguće na putu prema tom cilju. BASF želi da smanji količinu svojih emisija gasova sa efektom staklene bašte na svetskom nivou za 25 posto u poređenju sa 2018. godinom. Iz tog razloga, iznova moramo da otkrivamo svoje procese i tehnologije, a da istovremeno zadržimo troškovnu učinkovitost. To je složen zadatak koji možemo samo zajednički da ispunimo.

Blog Landing page cover.jpg

Možeš li da zamisliš život bez hemije?

Hemija je svuda oko nas. U zgradama u kojima živimo, cipelama koje nosimo. asfaltu po kom hodamo. Skoro sve što nas okružuje sačinjeno je od hemikalija

Hemija igra tako važnu ulogu u svetu kakav poznajemo. Stoga iz dana u dan mi u kompaniji BASF ne proizvodimo hemikalije, već stvaramo hemiju. 

Kako na nas utiče promena klime - lično, kao kompanije i kao društvo? Šta možemo da uradimo da to ublažimo?

O ovim pitanjima smo razgovarali sa Ioubom Sokonom, potpredsednikom Međuvladinog panela za klimatske promene (IPCC) i članom BASF Savetodavnog odbora stejkholdera, i Martinom Brudermilerom, predsednikom Odbora izvršnih direktora BASF SE. 
teaser-interview.jpg
Simon.jpg

Svakog dana u BASF-u doprinosimo svetu koji obezbeđuje održivu budućnost i bolji kvalitet života za sve. U skladu sa tim, razvili smo metod merenja uticaja našeg poslovanja na ekonomiju, životnu sredinu i društvo. Mi ga nazivamo Value to Society pristup.  

Saznajte više

Simon Franko
BASF Srbija, Managing Director
Career BASF.jpeg

Karijere

Da bismo napravili najbolji tim, oslanjamo se na posvećene ljude koji imaju drugačija iskustva i stanovišta. Postanite deo ovog raznolikog tima!